Zout nepvlees: Taco Bell is de lange rij totaal niet waard
Door: Redactie | 28-4-2017


EINDHOVEN – Begin deze maand opende in Eindhoven de eerste vestiging van de Amerikaanse fastfoodketen Taco Bell. Ons Eindhoven had - dankzij de lange wachtrijen - hoge verwachtingen maar werd diep teleurgesteld.

De Amerikaanse keten verkoopt Tex Mex, een term voor Mexicaans voedsel dat is verpest geadopteerd door rednecks uit Texas. In de Verenigde Staten is Taco Bell erg populair: er zijn meer dan 5800 vestigingen die ruim twee miljard klanten per jaar ontvangen. Sinds de opening van de Taco-boer in Eindhoven, staat er de hele dag een lange rij voor de vestiging. Ondanks het feit dat er bij Taco Bell zoveel rotzooi in het vlees zit dat het eigenlijk geen vlees genoemd meer mag worden, ontstond er dus een hype. Eindhovenaren lijken het vooral interessant te vinden omdat het Amerikaans is. Maar zijn de taco’s, burrito’s en quesadilla’s ook een beetje te eten? We gingen naar binnen om de proef op de som te nemen.

Taco-Bell-Eindhoven

De rij was op de vroege vrijdagmiddag niet erg lang, dus we gingen naar binnen. Het restaurant ziet er niet slecht uit, maar de sfeer van een fastfoodketen hangt duidelijk in de lucht. Bestellingen worden snel afgehandeld en de werknemers werken gehaast. Ik besluit om de zogeheten Big Bell Box te kiezen, een menu met verschillende items. Er kan gekozen worden voor het soort vlees, het soort bijgerecht en de mate van pittigheid. Ik koos voor een burrito met spicy chicken en een taco met seasoned beef. Mexicaanse frietjes, een zogeheten Chocodilla en een beker cola maken mijn menu compleet. So far so good.

TacoBell-Eindhoven

Aangezien de tent Taco Bell heet, begin ik als eerste aan de taco. De taco is van een bescheiden formaat en niet echt royaal gevuld. Bij de eerste hap bekruipt me direct een gevoel van teleurstelling. Het rundvlees smaakt vooral héél erg zout. De kaas maakt het enigszins smakelijk, maar al met al is de taco niet lekker. De schaarse stukjes groente die te herkennen zijn, smaken niet echt naar groente. De frietjes hebben een beetje een vreemde smaak en zijn vooral weer enorm zout.
De Big Bell Box

Ook de burrito heeft niet veel smaak: een beetje pittig, maar vooral weer zout. De kip smaakt iets beter dan het rundvlees in de taco, maar niet veul. Al met al is het een burrito waar Andrés Guardado diep beledigd door zou zijn. De chocodilla – die dient als dessert – is eigenlijk niets meer dan een droge quesadilla met een beetje chocoladepasta in het midden. Het smaakt naar chocolade, maar het smaakt vooral saai. Al met al zit ik voor de prijs van €9,35 wel redelijk vol, maar verzadigd ben ik niet.

TacoBell-Eindhoven

De burrito waar Andrés Guardado boos om zou worden

Kortom: Taco Bell is dus niets speciaals. Er zijn zoveel goede plekken om te eten in de binnenstad van Eindhoven, dus de – wellicht tijdelijke - populariteit van deze Amerikaanse keten is eigenlijk niet te verklaren. De conclusie van Ons Eindhoven is simpel: Taco Bell is de lange rij niet waard. En daarmee drukken we ons nog voorzichtig uit: eigenlijk was het gewoon niet te vreten.

Heb jij een restaurant waar het eten wél lekker is? Nodig ons dan uit om te komen eten en misschien laten we een recensie achter!

Lees ook: De bio-frietboer Rpel is toch niet zo hipsterig als ik dacht
 
    
Adverteren?