We zochten op Youtube naar vijf liedjes over Eindhoven!
Door: Redactie | 13-5-2017


Waar er over Amsterdam tientallen liedjes zijn geschreven, blijft Eindhoven een beetje achter. Maar na een zoektocht op Google en Youtube vonden wij toch aardig wat muziek over onze stad. Ons Eindhoven zette - in willekeurige volgorde - vijf liedjes over Eindhoven op een rij!

  Tijn - EindhovenEen liedje dat - wat ons betreft - meer waardering verdient. Op de website van deze Tijn valt te lezen dat het nummer Eindhoven de eerste single was van de Eindhovense zanger. Verder valt op dat de website al jaren niet meer is bijgehouden. Ondanks het feit dat dit liedje een aantal jaar geleden nog regelmatig werd gedraaid in het Philips Stadion, heeft het de 50.000 views op Youtube niet gehaald. "Wie hier niet vandaan komt begrijpt misschien niet dat je het allergrootste dorp van de wereld bent. Nee, die mensen noemen jou gewoon een stad", is een van de poëtische volzinnen van dit lied. Ook de videoclip - waar Harry van Raaij in te zien is - is genieten.


  Wim Kersten - Eindhoven liedEen oud lied uit 1982 van Wim Kersten. Het nummer is kort, maar krachtig en bevat zinnen zoals "De lamp die blijft hier altijd branden, we dragen Eindhoven op handen". Het lied werd geschreven naar aanleiding van het 750-jarige bestaan van de stad, in 1982. Het zal destijds vast een grote hit zijn geweest, momenteel staat de teller op Youtube op 241 views.


  Kempi - EindhovenEven een liedje in een geheel andere categorie. De Eindhovense rapper Kempi brak ruim 10 jaar geleden door in de hiphopmuziek. Helaas wist hij niet op het rechte pad te blijven en belandde hij meerdere keren in de gevangenis. In het nummer Eindhoven rapt Kempi over het straatleven in onze stad. "Mama zei ik was geboren om zo te zijn, doe gewapend mijn boodschappen op Frans Leharplein." Dat is even wat anders dan Tijn.


  Erik van Dijsseldonk - EindhovenWat ons betreft het mooiste liedje over onze stad. Erik van Dijsseldonk heeft een goede stem en weet het sentiment van Eindhoven goed te verwoorden in zijn liedje. "Eindhoven, ge bent nie de schonste, misschien wel de lillikste stad van het land. Eindhoven, nooit niks te doen. En toch is er altijd wa aan de hand." Ook de clip is goed, maar helaas zijn op Youtube de pixels te tellen. 


  
Harris de Hakker - Eindhoven HooligansWeer totaal anders dan het liedje van Erik van Dijsseldonk: Eindhoven Hooligans van Harris de Hakker. Tevens het liedje over Eindhoven met de meeste views op Youtube. De luisteraar moet zijn oren goed gebruiken om de tekst te kunnen verstaan, maar het nummer gaat over PSV Hooligans. Harris de Hakker heeft een "tattoo op z'n pens omdat hij Eindje represent" en loopt met een grote en intimiderende groep volwassen mannen door de stad. 

Lees ook: Hipster Friettent SNCKBR is helemaal niet 'vrij van bullshit'