Hoe de f*ck komt Johan Vlemmix aan deze villa?
Door: Redactie | 29-3-2017
Of je het leuk vindt of niet, Johan Vlemmix is een bekende Eindhovenaar. De flamboyante Eindhovenaar houdt meer van media-aandacht dan Dries Roelvink en Patricia Paay vóór het plasincident bij elkaar, maar Johan heeft blijkbaar ook zakelijke kwaliteiten: hij woont namelijk in een van de dikste huizen van Eindhoven. De hamvraag op de redactie van Ons Eindhoven: hoe dan?
 

Ja, bovenstaand huis is van Johan Vlemmix. Dit stulpje, dat ook wel ‘Het Versailles’ van Eindhoven wordt genoemd, rekende de Ter Land Ter Zee en in de Lucht-startschotschieter cash af. En ja, dat was zijn beroep, want Johan mocht vaak het startschot doen bij Ter Land Ter Zee en in de Lucht. Dit omdat hij altijd meedeed aan het programma en een keer, plat Eindhovens gezegd, op z’n bakkes ging. Al met al was Vlemmix dus onderdeel van een legendarisch programma op de Nederlandse televisie, maar daarmee heeft hij dit huis niet kunnen kopen. Waarmee dan wel? Eerst nog even een foto van zijn binnenzwembad.


© Funda

Een kijkje op de Wikipedia van Johan vertelt ons dat hij ondernemer, zanger en politicus is. De Wiki-pagina geeft geen antwoord op de vraag waar zijn vermogen vandaan komt, maar roept wel een nieuwe vraag op: is die pagina door Johan zelf aangemaakt? Wat verder lezen leert ons dat Johan vroeger handelde in tweedehandsauto’s. Dat is interessant, en wellicht een van de dingen waar Vlemmix zijn rijkdom mee heeft verworven. Als zanger lijkt de Eindhovenaar niet zoveel verdiend te hebben, aangezien hij 16 singles heeft uitgebracht, en alleen het ietwat racistische carnavalsliedje Een bussie vol met Polen een belletje doet rinkelen bij één van onze redactieleden. Als politicus deed Johan al drie keer tevergeefs een gooi naar een zetel in de Tweede Kamer, maar hij kreeg nooit genoeg stemmen. Ook bij de komende verkiezingen wilde zijn Partij van de Toekomst meedoen, maar Johan gaf onlangs aan zich toch terug te trekken uit de politiek. Dat laatste lijkt ons ook maar beter voor de toekomst van Nederland.


Vermogen

In 2014 deed Vlemmix mee met het SBS-programma Hoeveel ben je waard?, waarin werd onderzocht wat zijn vermogen was. Vlemmix bleek geen schulden te hebben, een kleine hypotheek, en een aantal panden met een flinke waarde. Uiteindelijk bleek dat de Eindhovenaar maar liefst €1.488.655,- waard was.


Hier hoort onze stadsheld Johan hoeveel hij waard is © SBS6

Vlemmix had dus een hoop panden, die bij elkaar flink wat geld waard waren. Daarom besloot de slimme ondernemer om vorig jaar zijn gehele bezit, bestaande uit onder andere vijf panden en acht (!) autos, te verkopen. Bij dat besluit gaf Vlemmix ook enige toelichting bij zijn verdiende vermogen. “Ik verdiende mijn geld met vastgoed en de verkoop van auto's, werd miljonair en raakte alles weer kwijt. Toch ben ik weer opgekrabbeld. Als zakenman ben ik best geslaagd, maar mijn privéleven is een toneelstuk met mij in de hoofdrol”, vertelde hij aan Algemeen Dagblad. Ook met het zingen van zijn carnavalsliedjes verdiende hij aardig wat geld. “Dan sta ik ergens een kwartier op een podium te zingen en word ik alleen maar uitgelachen. Maar ik steek wel 1500 euro in mijn zak, wie is hier nou gek, denk ik dan. Er waren dagen dat ik 6000 euro verdiende met optredens”, aldus Vlemmix.


Het is duidelijk: Johan heeft money © Instagram Johan Vlemmix


Spookhuis en Soesdijk II

Toch gaat niet alles goed met de vastgoedzaakjes van Johan: het blijkt dat de ondernemer een peperdure hypotheek heeft op zijn villa en op het 'spookhuis' dat hij in 2009 kocht van Emile Ratelband. Gelukkig voor Johan is het spookhuis inmiddels verkocht, maar zijn Paleis Soesdijk II op de Marconilaan raakt hij aan de straatstenen niet kwijt.


Het Paleis Soesdijk II staat nog steeds te koop © Funda

Al met al gaat niet alles goed in het zakelijke leven van de meest markante Eindhovenaar, maar niet iedereen kan zeggen in een megavilla te wonen. Die megavilla van 345 vierkante meter is uitgerust met een zwembad, bioscoop, fitnessruimte en een eigen oprijlaan. Bovendien is de sociale Johan van plan om zijn luxe te delen en het huis via Airbnb te verhurenWaar hij zijn geld allemaal mee verdiend heeft blijft een beetje onduidelijk, maar erg relevant is het niet. Johan Vlemmix is slimmer en zakelijker dan dat hij soms overkomt, en dat is een compliment waard. Dus Johan: chapeau!

(Hier nog wat foto's van Johan z'n villa, veel plezier!)


© Funda


© Funda


© Funda

Lees ook: Ik bestelde eten bij het slechtst beoordeelde bezorgrestaurant van Eindhoven
 

     

   Adverteren?